Ammuntaa

Ammuntaharrastus uuteen vauhtiin

Kiteellä ja lähikunnissa ammunta on ollut takavuosina hyvin aktiivista. Kiteeläiset ampujat ovat menestyneet hyvin myös valtakunnallisesti. Siitä kertovat kymmenet suomenmestaruuskisoissa saavutetut mitalit ja sijoitukset. Alueen metsästysseurat ovat pitäneet keskuudessaan ampumakilpailuja. Riistanhoitoyhdistys on järjestänyt pitäjänmestaruuskisoja haulikko-, hirvi- ja luodikkoammunnassa. Lisäksi on järjestetty lakisääteiset hirvi- ja karhukoeammunnat.

Kohtuullisen ampumataidon ylläpitämiseksi jokaisen on harjoiteltava ammuntaa metsästyksen ja kilpailujen ulkopuolella. Myös aseet on kohdistettava ennen metsästystä turvallisessa paikassa. Näistä kertyy useita ampumaradalla käyntikertoja metsästäjää ja ammunnanharrastajaa kohden vuodessa. Pelkästään Kiteellä on 22 metsästysseuraa ja yksi seurue, joissa on kaikkiaan 1 462 jäsentä. Kiteen Ampujissa on 134 jäsentä, joista 28 on alle 20-vuotiaita.

Uskomme uusien ratojen myötä ammuntaharrastuksen nousevan Keski-Karjalassa uuteen kukoistukseen. Toivomme saavamme mukaan myös uusia aktiivisia harrastajia, joilla on selkeät tulevaisuuden tavoitteet joko huippuampujana, valmentajana tai ammuntaan liittyvänä yrittäjänä. Heille kaikille Kiteen uusi rata-alue – tukeutuen monitoimikeskuksen palveluihin ja yrityksiin – tulee antamaan tulevaisuudessa mitä parhaimmat puitteet, josta hyötyvät myös muut harrastajat ja Keski-Karjalan yrittäjät.

Lisätietoja:

Keski-Karjalan Ampumaratayhdistys
puheenjohtaja Toni Suomalainen, 050 598 8417, toni.suomalainen(a)metsagroup.com
vpj Mikko Eronen, 050 372 7462, mikko.eronen(a)luukku.com
sihteeri Jouko Väistö, 040-540 2278, jouko.vaisto(a)pp.inet.fi

Kiteen Riistanhoitoyhdistys ry.

toiminnanohjaaja Hannu Tahvanainen, 0400 451 677
kitee(a)riista.fi

Kiteen Ampujat ry.
puheenjohtaja Mikko Eronen, 050 372 7462
sihteeri Minna Suomalainen, 050 344 9783