Hevosharrastus

Kiteen Hevostalousyhdistys ry

Hevoskoulutusta ja -valmennusta

Kiteen Hevostalousyhdistys on perustettu Kiteellä 1936 edistämään alueen hevostaloutta  jalostuksen, kasvatuksen ja edunvalvonnan keinoin.

Yhdistys toimii koko Keski-Karjalan alueella ja siihen kuuluu nykyisin 94 jäsentä. Hevosia yhdistyksen toimialueella on noin 230 hevoskasvatuksen, raviurheilun ja ratsastuksen saroilla. Hevosharrastajien lukumäärä on moninkertainen.

Yhdistys toimii jäsenkuntansa edunvalvojana ja sillä on edustus Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto ry:ssä sekä edustaja Joensuun Ravirata Oy:n hallinnossa. Yhdistys hallinnoi ja ylläpitää harjoitusravirataa Monitoimikeskuksen alueella. Siellä järjestetään vuosittain yhteistyötahojen kanssa Suomen Hippos ry:n tamma- ja varsanäyttelyt, joissa merkitään kantakirjaan suomenhevos- ja lämminveritammoja sekä arvostellaan 1-3-vuotiaita varsoja.

Harjoitusravirata palvelee jäsenistöään nuorten hevosten koulutuspaikkana ja ravureiden valmennusalueena. Aluetta käytetään myös matkaratsastajien valmennuskoulutukseen. Harjoitusradalla voidaan järjestää myös harjoitusraveja sekä laukkakilpailuja.

Lisätiedot:

puheenjohtaja Kari Melkas
puh. 050 566 6170