Lentoharrastus

Itä-Suomen Urheiluilmailukeskus ry

Lentäen uusia elämyksiä

Kiteen lentokenttä sopii erinomaisesti harrasteilmailuun. Kiteellä voi harrastaa purjelentoa sekä lentämistä ultrakevyt- ja moottorikoneilla. Myös varjoliitäjät ja lennokkiharrastajat käyttävät kenttää.

Kitee on osoittautunut oivaksi leiri- sekä kilpailupaikaksi. Kentällä on järjestetty mm. purjetaitolennon pohjoismaiden mestaruuskilpailut sekä lukuisia leirejä. Suomen Urheilutaitolentäjät ovat useana kesänä hakeneet kisakuntoaan Kiteeltä. Purjetaitolentäjät ovat tavallinen näky Kiteen taivaalla ja Itä-Suomen Urheiluilmailukeskus on lajin johtava kouluttaja Suomessa. Suomen pisin vintturilanka tarjoaa maan parhaat purjetaitolennon harjoitteluolosuhteet, minkä vuoksi kerhoihin on saatu uusia harrastajia ympäri maata.

Tulevaisuudessa Kiteen ilmailukeskus tarjoaa yhä paremmat mahdollisuudet harrastaa lentämistä ja kokea elämyksiä ilmailun parissa. Esittelykursseilla voi kokea opettajan opastuksella lentämisen riemua. Aloittava lentäjä voi osallistua Kiteen ilmailukeskuksessa järjestettäville lupakirjakursseille ja kokeneemmat lisäävät osaamistaan taitolento- tai matkalentokursseilla. Kiteen ilmailukeskuksessa on rento ilmapiiri, jonne harrastajat haluavat tulla kauempaakin.

Konkreettisia tavoitteita:

·         Organisoida ilmailutoiminta siten, että kurssit toimivat säännöllisesti ja uudet sekä vanhat harrastajat kokevat harrastamisen mielekkääksi ja hauskaksi.

·         Ammattimaistaa toimintaa ainakin osittain.

·         Lisää lämmintä hallitilaa, jotta koneet voidaan huoltaa Kiteellä, eikä niitä tarvitse siirtää muualle talveksi.

·         Parantaa kaluston tasoa, jotta jatkokoulutus ja harrastuksessa eteneminen on helpompaa.

·         Lisätä nuorison harrastusmahdollisuuksia.

·      Tuottaa enemmän elämyspalveluita, ns. esittelykursseja.

·      Järjestää leirejä, kilpailuja ja merkittäviä ilmailutapahtumia vuosittain.

·      Tehdä Kiteen kentästä Itä-Suomen johtava ja valtakunnallisesti merkittävä Urheiluilmailukeskus.


Itä-Suomen Urheiluilmailukeskus ry
toiminnanjohtaja Tero Sinkkonen
050 492 2762
tero.sinkkonen(a)gmail.com

Ilmailuun liittyviä linkkejä:
www.ilmailukeskus.fi
www.jik.fi
http://ilmailu.fi/fi/lajit

http://www.ilmailukeskus.fi/